Publicat: 25 Iunie, 2014 - 15:01

Peste 20.000 de țigări de contrabandă și materiale de construcţii, în valoare de peste 11.000 de lei, au fost descoperite de polițiștii din Alba, în urma a 19 percheziții efectuate la mai multe persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. 4 persoane au fost reţinute.

La data de 24 iunie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Alba  au efectuat 19 percheziții, în cartierul Dăroia din comuna Roşia Montană,  pentru depistarea unor persoane bănuite de contrabandă, furt și distrugere, precum și pentru identificarea bunurilor provenite din activitatea infracţională.

La acțiune au participat peste 50 de poliţişti de ordine publică, investigații criminale, investigarea fraudelor şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din Abrud şi Câmpeni, trei reprezentanţi ai unei societăţi de furnizare a energiei electrice şi doi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Alba. 

În urma perchezițiilor, la locuința unei femei, în vârstă de 71 de ani, au fost descoperite 21.240 de ţigarete şi 7 litri de alcool,  provenite din contrabandă. 

Ţigările şi alcoolul, în valoare de 11.890 de lei, au fost confiscate, iar pe numele celei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă. 

De asemenea, poliţiştii au identificat 17 persoane bănuite că ar fi comis furturi, la locuințele acestora fiind identificate materiale de construcţii provenite din comiterea de infracțiuni. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – iunie 2014, cele 17 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani, ar fi pătruns, fără drept, în incinta unei foste uzine şi ar fi distrus pereţii şi acoperişurile unor clădiri. 

În urma perchezițiilor, au fost identificate materiale de construcţii (cărămidă), provenite din furturi, în valoare de peste 11.000 de lei. 

Faţă de 4 dintre persoanele bănuite, polițiștii au luat măsura reţinerii, urmând a fi prezentate  magistraților, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracțiunilor de distrugere şi furt.