Publicat: 12 Februarie, 2015 - 11:55

În această dimineață, polițiștii efectuează 16 percheziții domiciliare pe raza Municipiului București și a județelor Constanța, Prahova și Ilfov la sediile a 9 societăți comerciale și locuințele a 7 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării ilicite a legumelor și fructelor.

La data de 12 februarie a.c., polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Ilfov desfășoară o acțiune care vizează probarea activității infracționale a mai multor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în domeniul comercializării de legume și fructe.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie — septembrie 2014, o societate comercială ar fi achiziționat, din spațiul intracomunitar, prin intermediul unor firme de tip fantomă, legume și fructe.

Produsele astfel achiziționate ar fi fost valorificate ulterior fără a înregistra și declară organelor fiscale competente operațiunile reale efectuate, sustrăgându-se în acest mod de la plata taxelor aferente operațiunilor comerciale efectuate.

Prejudiciul estimat este de peste 1,3 milioane de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.