Publicat: 5 Noiembrie, 2014 - 12:03

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara efectuează 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în proxenetism.

La data de 5 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Timiş, efectuează 4 percheziţii pe raza judeţului, la persoane bănuite de proxenetism, trafic de minori şi şantaj.

De asemenea, poliţiştii pun în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Din cercetările efectuate, a reieşit că, în cursul anului 2014, cei patru membri ai grupării, cu vârste între 33 şi 45 de ani, ar fi exploatat mai multe tinere (printre care şi minore), prin obligarea şi determinarea la practicarea prostituţiei.

De asemenea, s-a stabilit că bănuiţii exercitau frecvent acte de violenţă şi ameninţări asupra victimelor şi, sub pretextul unor taxe de protecţie sau datorii nereale, le determinau să se prostitueze, exploatarea acestora realizându-se în apartamente închiriate, pe raza municipiului Timişoara.

În cauză, se continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism şi şantaj.

Acţiunea  beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..