Publicat: 27 August, 2014 - 19:33
Share

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 3 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri. Doi bărbați au fost reţinuţi.

La data de 26 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa au efectuat 3 percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri, precum şi peste 370 de grame de cannabis și 2 comprimate de ecstasy.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

La activităţi au participat şi poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al I.P.J. Constanţa, precum şi jandarmi.

Din cercetări a reieşit că unul dintre bărbaţii bănuiţi ar fi recrutat, în luna februarie a.c., o minoră de 13 ani şi 11 luni, pe care ar fi adăpostit-o în mai multe imobile din municipiul Constanţa, în scopul obligării la practicarea prostituţiei.

Acesta i-ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, furnizându-i clienţi şi şi-ar fi însuşit  banii astfel obţinuţi. 

De asemenea, este cercetat pentru punerea în circulaţie de bancnote falsificate, întrucât asupra lui au fost depistate 17 bancnote false, având cupiura de 100 USD şi pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri,împreună cu un alt bărbat, bănuit în cauză. 

Poliţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa şase persoane, pentru audieri.

2 bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.