Publicat: 3 Octombrie, 2013 - 13:42

În urma celor şase percheziţii efectuate în această dimineaţă de poliţiştii din Galaţi, 11 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

În locuinţele suspecţilor au fost descoperiţi şase contactori de argint şi mai multe unelte folosite la comiterea faptelor.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, urmând să se dispună cu privire la starea de libertate a suspecţilor.

Reamintim că, în această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor S.A.S. - Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat şase percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de furt calificat.

În fapt, începând din luna iunie a.c., suspecţii ar fi comis mai multe furturi de pe platforma siderurgică Galaţi.

Aceştia ar fi acţionat, de regulă, pe timpul nopţii, cu complicitatea agenţilor de pază, şi ar fi sustras de pe platformă materiale neferoase şi contactori de argint pe care le valorificau prin centrele de colectare a deşeurilor din Galaţi.