Publicat: 4 Aprilie, 2013 - 13:56

În urma a cinci percheziţii desfăşurate de poliţiştii gălăţeni, 6 persoane suspectate că au furat cablu telefonic şi conducte de irigaţie au fost conduse la sediul poliţiei, pentru cercetări.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurală – I.P.J. Galaţi, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat cinci percheziţii în comuna Frumuşiţa, judeţul Galaţi, la domiciliile unor suspecţi de comiterea mai multor furturi de cabluri de telecomunicaţie şi conducte de irigaţie.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicate mai multe instrumente folosite la comiterea faptelor, precum şi 80 de metri de cablu de telecomunicaţii. Şase persoane suspecte au fost aduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2012- martie 2013, suspecţii au sustras aproximativ 400 metri de cablu telefonic de pe instalaţia aferentă comunelor Tuluceşti, Frumuşiţa, Scînteieşti şi ţeavă de irigaţii de pe raza comunei Frumuşiţa.
 
Cei şase suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 ani, toţi din localitatea Frumuşiţa, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.