Publicat: 20 Februarie, 2013 - 20:24
Share

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România va organiza pentru prima dată în România, “Săptămâna pacienţilor” în perioada 11-17 martie 2013. Evenimentul va avea loc sub  sub Înaltul Patronaj al Guvernului României.

“Săptămana pacienţilor” va cuprinde o campanie de informare naţională pentru pacienţi, dezbateri cu medicii şi studentii de la universităţile de medicină, Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi (eveniment aflat deja la a IV-a ediţie) şi lansarea programului Telefonul Pacientului.

Campania de informare va cuprinde difuzarea unui pliant în spitalele din toată ţara, care va cuprinde aspecte ce ţin de drepturile pacienţilor, importanţa controlului periodic şi a altor teme de interes pentru pacienţi, precum şi mediatizarea tuturor acţiunilor cuprinse în cadrul evenimentului.

Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi va conţine dezbateri cu oficialii din sistemul de sănătate asupra celor mai importante teme, printre care se vor număra: Procesul de reformă al sistemului sanitar pe înţelesul pacienţilor, Mecanisme de consultare a asociaţiilor de pacienţi, Sistemul informatic al CNAS în relaţia cu pacientul, Accesul pacienţilor la tratament şi servicii medicale – perspective 2013-2014, Protecţia socială a pacienţilor din România, Schimb de experienţă cu alte organizaţii de pacienţi din Europa, Planificare strategică şi dezvoltare instituţională în rândul asociaţiilor de pacienţi din România, Directiva Cross-border. Cardul de sănătate.

Telefonul Pacientului este un proiect de suflet al COPAC, pornit din nevoia de informare a pacienţilor români şi de semnalare a problemelor cu care se confrunta. Un operator va răspunde în fiecare zi timp de opt ore la toate apelurile pacienţilor, va oferi informaţiile solicitate şi va prelua semnalările acestora. COPAC va direcţiona aceste solicitări către instituţiile naţionale cu responsabilitate în domeniu şi va monitoriza modul cum se răspunde problemelor semnalate.

Pentru mediatizarea acestui eveniment, va propunem un parteneriat media, prin intermediul căruia va rugăm să mediatizaţi campania „Săptămâna pacienţilor” şi mesajele acesteia „Ascultă vocea pacientului!”, „Pacienti informati. Pacienti puternici!” prin intermediul unei machete/spot/banner (după cum este cazul), iar noi vom menţiona calitatea de partener media cu sigla pe toate materialele făcute în cadrul campaniei (pliantul de informare, mapa Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, roll-up, pe materialul care va rula in sala conferintei).