29 septembrie 2022

Perioada de prohibiţie la pescuit în anul 2021

horizontal shot of tropical fishes underwater swimming.nature and it's beauty.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vineri, 9 aprilie a.c a început prohibiţia generală pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial, iar pescarii îşi vor putea relua activitatea începând cu 8 iunie a.c, conform ordinului prohibiţie nr. 462/17.03.2021 emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

Reamintim faptul că: pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace în perioada de prohibiţie, conform art. 59 lit. f din O.U.G nr. 23 din 5 martie 2008 (actualizata) privind pescuitul si acvacultura, constituie contravenţie şi se sancţioneaza cu amenda de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioada de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit, iar pescuitul comercial în perioada de prohibiţie conform art. 64 lit.g) din acelaşi act legislativ, constituie infracţiune şi se sancţionează cu amenda de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa între 1 şi 3 ani.

Pe durata prohibiţiei pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe lacurile de pescuit private.

Îndemnăm cetăţenii să susţină mecanismul şi importanta perioadei de reproducere şi să înţeleagă impactul direct asupra ecosistemului, prohibiţia având ca scop principal protejarea resursei şi asigurarea calităţii pescuitului, în viitor.