Publicat: 10 Octombrie, 2018 - 12:20

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din ţară, Nicolae T., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere provizoriu, cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoria "B”.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, tânărul  a declarat că în luna august a.c. și-a pierdut pemisul de conducere pe care îl deținea și că documentul pe care l-a prezentat la controlul de frontieră l-a primit de la autoritățile competente din Chișinău, după ce a transmis documentația necesară.  Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că permisul în cauză este fals sau falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

 

         Aflat la volan, cu permis necorespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa  unui bărbat cu cetăţenie română care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 9 octombrie  a.c., în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/ I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetățeanul român Teodor S., în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că Teodor S. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile „ AM, B1 și B” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”.

Cu privire la cele constatate Teodor S. a declarat a condus ansamblul de vehicule pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră și că nu avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

Tag-uri Geo: