Publicat: 10 Aprilie, 2020 - 13:50
Share

La data de 09.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului H.A. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

În cauză s-a stabilit că, inculpatul H.A. găzduia o persoană de sex feminin în vârstă de 23 de ani, pe care dorea să o ofere spre vânzare în vederea exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituţiei, oricărei persoane dispuse să se deplaseze până la domiciliul inculpatului în vederea efectuării tranzacţiei.

La data de 08.04.2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului în timp ce acesta încerca sa tranzacţioneze victima, contra sumei de 400 de euro.

La data de 09.04.2020, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului H.A. pentru o perioadă de 15 zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Tag-uri Institutii: