3 decembrie 2021

Persoană trimisă în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor

GAVEL ON COMPUTER KEYBOARD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biroul de Informare şi Relaţii cu Publicul – din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 08 iulie 2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, faptă prev. de art.32 Cp. rap. laart.l88C.p.

În data de 09.07.2021, faţa de acelaşi inculpat, care se sustrăsese urmăririi penale, după identificarea sa de către organele de urmărire penală s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în după-amiaza zilei de 07.07.2021, în jurul orelor 19:30, pe raza municipiului Râmnicu-Vâlcea-cartier Ostroveni, între inculpatul C.C.Ş. şi persoana vătămată M.P.C. a avut loc un conflict spontan context în care inculpatul, folosind o bâtă din lemn, a aplicat persoanei vătămate o lovitură în zona capului.Urmare acestei lovituri, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice (hemoragie subarahnoidiană şi fractură craniană cominutivă cu înfundâre) care i-au pus în primejdie viaţa.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea- Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.