7 august 2022

Persoane trimise în judecată sub acuzația de trafic de droguri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prin rechizitoriul din data de 02.08.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de doi inculpaţi, unul dintre aceştia în stare de arest preventiv şi unul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată în forma agravată (care a avut ca urmare moartea victimei), trafic intern de droguri de risc şi de mare risc, conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 11.02.2022, unul dintre inculpaţi a vândut victimei 18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc. În urma consumului acestor comprimate victima a fost transportată la data de 12.02.2022 la spitalul Floreasca, în stare gravă, decedând în ziua de 28.02.2022. Cauza morţii acesteia a fost stabilită ca fiind consumul de opiacee.

Cu privire la cel de-al doilea inculpat, trimis în judecată în stare de libertate, s-a reţinut că acesta a condus la data de 26.03.2019, în municipiul Bucureşti, un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,019 ug/ml, THC-OH 0,007 ug/ml şi THC-COOH 0,092 ug/ml). De asemenea, la data de 06.04.2021 acesta a condus în municipiul Bucureşti un autoturism în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,010 ug/ml, THC-OH 0,004 ug/ml şi THC-COOH 0,133 ug/ml).

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism