4 octombrie 2022

Persoanele cu simptome uşoare sau fără simptome sunt declarate vindecate de COVID-19, în mod automat, la 14 zile de data recoltării primului test pozitiv

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Condiţionarea de către angajator a revenirii la muncă a unui salariat care s-a aflat în carantină sau în izolare, ca urmare a intrării în contact direct cu un bolnav COVID-19 sau ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, de un rezultat negativ la un test pentru depistarea coronavirusul nu are temei legal. Reprezentanţii Inspecţiei Muncii avertizează că angajatorii care procedează în acest fel o fac în afara cadrului legal şi recomandă salariaţilor să semnaleze aceste situaţii.
Ordinul MS nr. 1.819/2020 stabileşte că persoanele cu simptome uşoare sau fără simptome sunt declarate vindecate de COVID-19, în mod automat, la 14 zile de data recoltării primului test pozitiv. Aceste persoane se pot întoarce la locul de muncă fără a avea nevoie de un aviz epidemiologic sau de un test negativ SARS-CoV-2.

Inspectoratele Teritoriale de Muncă au transmis, la mijlocul lunii ianuarie, o atenţionare prin care reaminteau angajatorilor că întoarcerea la muncă a salariaţilor, care s-au aflat în carantină sau izolare, NU trebuie să fie condiţionată de prezentarea unui test SARS-CoV-2 negativ, deoarece prin ordinul MS amintit la sus nu este necesar.

Astfel, conform prevederilor legale orice salariat care revine la locul de muncă, fie că a fost în carantină, izolare sau revine la locul de muncă după o perioadă de pauză (concediu de odihnă sau şomaj tehnic etc.) nu poate fi condiţionat de către angajator să prezinte un rezultat negativ pentru un test pentru depistarea COVID-19.

Totuşi, dacă un angajator doreşte să îşi testeze salariaţii pentru COVID-19 are, de la începutul acestui an, o serie de beneficii fiscale. Mai exact, cheltuielile făcute cu testarea pentru coronavirus a salariaţilor, dar şi cu orice fel de testare epidemiologică, precum şi cu vaccinarea acestora, sunt scutite de impozit şi de contribuţiile sociale pentru pensii şi sănătate.