17 octombrie 2021

Persoanele de culoare și asiatice pot avea un risc mai mare de a dezvolta COVID-19

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un studiu al Universității britanice din Leicester  constată că persoanele de culoare și asiatice pot avea un risc mai mare de a dezvolta COVID-19, dar că, totuși, incidenta bolilor ține mai mult de sărăcie, igienă și excluziunea socială decât de rasa și etnie.

Rezultatele cercetării, totuși, au mai puțin de-a face cu factorii genetici și mai mult de-a face cu statutul socio-economic al oamenilor

Studiul, susținut de Institutul Național de Cercetare în Sănătate (NIHR) Leicester Biomedical Research Center (BRC), vine la o zi după ce o analiză  comandată de guvern a concluzionat că rasa și etnia au devenit factori mai puțin importanți în explicarea disparităților sociale din Marea Britanie.

Cercetările efectuate de univeritatea din Leicester din Marea Britanie au remarcat, totuși, că probabilitatea de a contracta virusul se bazează mai mult pe condiții socioeconomice decât pe factorii genetici.

Un nou studiu realizat de Universitatea  din Leicester, din Marea Britanie, relevă, totuși, și faptul că persoanele asiatice și de culoare pot avea un risc mai mare de a contracta coronavirus (COVID-19) în comparație cu persoanele albe.

Cercetătorii au examinat date în perioada martie – august 2020.

„Persoanele de culoare  și asiatice prezintă un risc mai mare de infecție comparativ cu persoanele albe. Asiaticii pot avea un risc mai mare de deces, a menționat și studiul publicat în revista medicală The Lancet.

Documentul detaliază faptul că persoanele de culoare sunt de două ori mai susceptibile de a contracta virusul, în timp ce asiaticii sunt de 1,5 ori mai vulnerabili.

Cameron Razieh, autor principal al analizei și epidemiolog la Universitatea din Leicester, este specializat în condițiile de sănătate ale minorităților etnice. El explică următoarele:

„Metoda de analiză pe care am folosit-o în acest studiu susține că inegalitățile în sănătate sau comportamentele de sănătate la persoanele care trăiesc cu lipsuri ridicate sunt, în cea mai mare parte, rezultatul lipsurilor materiale în sine.

„Dacă luăm acest lucru drept adevăr, atunci putem concluziona că nivelurile ridicate de lipsuri contribuie la stimularea disparităților etnice ce țin și de Covid-19. Reducerea sărăciei și a excluziunii  în întreaga populație ar putea juca un rol esențial în reducerea inegalităților etnice, ce se va reflecta direct  în rezultatele ce țin de incidenta Covid-19 observate în anumite comunități”.

Rezultatele cercetării, totuși, au mai puțin de-a face cu factorii genetici și mai mult de-a face cu statutul socio-economic al oamenilor, dat fiind că mulți trăiesc în case aglomerate, studiul bazându-se și pe criterii ce țin se șomaj, gradul de ocupare al locuințelor, propietatea, în genrral.

Studiul indică faptul că persoanele de origine asiatică ar putea avea nevoie, de asemenea, de terapie intensivă după ce au dobândit infecția.

Aceste descoperiri sunt extrem de importante pentru sănătatea publică pentru a reduce morbiditatea și mortalitatea în rândul grupurilor minoritare etnice, adaugă cercetătorii citați.