Publicat: 12 Ianuarie, 2017 - 18:18
Share

Pe parcursul nopţii trecute, Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a continuat acţiunile de identificare a persoanelor fără adăpost care, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit, sub aspectul temperaturilor foarte scăzute.

Echipajele au identificat 15 persoane fără adăpost dintre care 14 au fost conduse de îndată şi cazate temporar în centrele din subordinea autorităţii locale, acolo unde beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. O persoană a refuzat internarea.  

Persoanelor defavorizate le-au fost distribuite articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, pături, precum şi hrană caldă şi ceai din bucătăria mobilă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pentru a le ajuta să treacă peste această perioadă geroasă.

În această dimineaţă, în centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului erau găzduite 81 de persoane fără adăpost.

Pe parcursul perioadei în care temperaturile au fost foarte scăzute, persoanele fără adăpost, cazate în centrul social din strada Inspiraţiei, au primit hrană caldă zilnic, graţie excelentei colaborări dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Protoieria Sector 6.
Astfel, zeci de porţii de hrană caldă pregătite cu drag de voluntarii de la Protoieria Sector 6 au ajuns la persoanele fără adăpost din comunitate. Părintele Protopop Costel Burlacu, care şi-a arătat de fiecare dată disponibilitatea de a ajuta persoanele în nevoie, a încurajat enoriaşii pe care îi pastoreşte să se implice activ în viaţa comunităţii.

Buna colaborare dintre cele două instituţii care împărtăşesc aceeaşi misiune de a ajuta oamenii a condus de-a lungul timpului la implementarea unor proiecte de impact în beneficiul comunităţii printre care putem aminti: două centre sociale de zi dedicate copiilor preşcolari şi un centru de zi dedicat copiilor şcolari şi bătrânilor aflaţi în nevoie din cartierul Ghencea.

Poliţia Locală Sector 6 adresează un apel cetăţenilor din sector pentru a semnala la nr. de telefon 021.413.16.20 sau 021.9546 prezenţa pe stradă sau în scările de bloc a persoanelor fără adăpost. Astfel, acestea vor fi preluate şi transportate la unul dintre centrele sociale de pe raza Sectorului 6.