Publicat: 21 Iulie, 2015 - 11:21

Asociaţia Şansa Ta va derula vineri, 24 iulie, în Braşov, campania “Voluntar pentru Sănătate”, ce are ca scop facilitarea de consultaţii medicale gratuite copiilor şi persoanelor cu venituri modeste. Partenerii proiectului sunt Coresi Shopping Resort, Asociaţia de Companioni, furnizorul de aparatură medicală Neomed şi alte companii private care s-au oferit să susţină iniţiativa.

 

Vineri, între 10:00 şi 15:00, mai mulţi medici specialişti vor oferi consultaţii gratuite în centrul comercial Coresi Shopping Resort (str. Zaharia Stancu, nr. 1, Braşov), lângă locul de joacă exterior. Copiii şi cei nevoiaşi vor beneficia de controale (măsurarea tensiunii, colesterol etc.) şi de discuţii cu medicii de specialitate care şi-au oferit sprijinul pro bono.

Personalul medical va fi ajutat de Asociaţia de Companioni, un grup de iniţiativă format din adolescenţi ce susţin cauze sociale. Tinerii, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, au sosit din toată ţara în tabăra din Braşov şi vor participa în calitate de voluntari la acţiunea de vineri.

„Campania „Voluntar pentru Sănătate” are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice şi juridice cu privire la nevoile semenilor lor, care nu dispun de posibilităţi materiale pentru a se bucura de o viaţă decentă. Astfel, cu ajutorul partenerilor şi voluntarilor, vrem să le dăruim speranţa unui viitor mai luminos”, declară Gabriel Ciobotaru, Președintele Asociației Șansa Ta.

Aceasta este prima ediţie a campaniei “Voluntar pentru Sănătate”, urmând să fie organizată, de acum înainte, în fiecare an. Organizaţia non-guvernamentală şi non-profit Asociaţia Şansa Ta derulează şi alte proiecte în sprijinul comunităţii, precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din Bucureşti), Cupa „Şansa Ta” (evenimentul sportiv caritabil dedicat copiilor proveniți din centre de plasament sau din familii defavorizate) sau ,,Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi). Recent, Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în Buftea o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace.

Toţi cei care doresc să susţină campania “Voluntar pentru Sănătate” sau celelalte acţiuni ale Asociaţiei, prin donaţii sau prin prezenţă, sunt invitaţi să se adreseze reprezentanţilor la datele de contact de mai jos.

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociația Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 000740/22.05.2014.

Detalii despre proiectele organizaţiei sunt disponibile la: asociatiasansata.ro

Localizare: 

Geolocation is 45.6707651, 25.6200193