Publicat: 8 Septembrie, 2017 - 20:16

Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale: Personal medical in cabinetele din toate unitatile de invatamant
 
Avand in vedere inceperea noului an scolar 2017-2018, Primaria Municipiului Bucuresti, prin ASSMB, va asigura personal medical in cabinetele din toate unitatile de invatamant, printr-o redistribuire temporara a personalului existent, si cu respectarea prevederilor legale, in vederea efectuarii examenelor de triaj epidemiologic.
Facem precizarea ca, pentru a solutiona problema deficitului de personal din cadrul cabinetelor scolare, s-a stabilit, in urma solicitarilor ASSMB si a discutiilor dintre Primarul General, Gabriela Firea si Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, ca la urmatoarea rectificare bugetara sa se asigure sumele necesare pentru scoaterea la concurs a tuturor posturilor vacante din medicina scolara.
In ceea ce priveste buna functionare a cabinetelor din unitatile de invatamant, mentionam ca, pana in prezent, s-au realizat achizitiile pentru materialele sanitare si dezinfectanti. De asemenea, sunt in desfasurare procedurile de achizitii pentru utilarea cabinetelor stomatologice scolare cu unituri dentare si cu sterilizatoare cu aburi-autoclave.
Mai mult decat atat, in aceasta perioada au avut loc o serie de intalniri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru aprobarea unor modificari ale legislatiei in vigoare, pentru a se permite autoritatilor locale sa achizitioneze materialele sanitare necesare cabinetelor stomatologice, dar si pentru actualizarea conditiilor necesare pentru desfasurarea activitatii unui cabinet scolar.     
De asemenea, in vederea asigurarii unei activitati corespunzatoare a cabinetelor scolare, ASSMB si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti au semnat un parteneriat, astfel incat colaboararea dintre personalul medical si conducerea unitatilor scolare sa fie cat mai eficienta.