Publicat: 19 Decembrie, 2013 - 20:25
Share

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis în cursul zilei de joi, 19 decembrie 2013, o informare către MS privind situaţia Maternităţii Rădăuţi, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate.

Conform informaţiilor primite în cursul zilei de astăzi, la începutul lunii decembrie au fost depistate un număr de 5 cazuri de infecţie nosocomială cu Stafilococ auriu meticilino rezistent, din care două au avut o evoluţie bună şi au fost externate.

Din investigaţiile epidemiologice efectuate de către inspectorii DSP rezultă că Maternitatea Rădăuţi a fost supusă unor lucrări de reabilitare din luna august 2012 şi redeschisă în data de 04.12.2013.

În urma anchetei epidemiologice s-au decis următoarele măsuri:

- Închiderea pe durată determinată a Maternităţii Rădăuţi cu transferul pacienţilor şi nou-născuţilor către SJU Suceava

- Curăţenia şi dezinfecţia sectorului de nou-născuţi

- Sancţionarea personalului medico-sanitar din Spitalul Rădăuţi pentru neinformarea DSP Suceava despre evoluţia acestui focar.

Ministerul Sănătăţii a solicitat DSP Suceava să monitorizeze în perioada următoare activitatea medicală din cadrul unităţii sanitare şi să supravegheze modalitatea de gestionare a infecţiilor nosocomiale, urmând să informeze periodic MS cu privire la evoluţiei situaţiei de la Maternitatea din Rădăuţi.