Publicat: 15 Martie, 2017 - 20:02

Institutul de Psihiatrie 'Socola' Iași își propune anul acesta să implementeze un program de reabilitare neuro-motorie și psiho-cognitivă pentru cei care au suferit accidente vasculare cerebrale ischiemice. Întrucât acestea sunt tot mai frecvent întâlnite și pot duce la urmări grave, conducerea Institutului își dorește ca în cadrul programului să pună accent pe prevenția în timp util a unei evoluții nefavorabile spre handicap psihic sau nero-motor, dar și pe reabilitarea bolnavilor, ajutându-i ulterior să se integreze în societate.

Mai exact, se dorește, prin program, sporirea calității asistenței de reabilitare medicală a pacienților cu accident vascular cerebral (AVC) la diferite etape de asistență medicală, reducerea ratei de recurență și complicații la pacienții care au suferit AVC, creșterea independenței funcționale a acestora și reducerea ratei de invalidizare și mortalitate prin AVC. Pentru acestea, planul medicilor de la Institutul de Psihiatrie 'Socola' Iași, vizează mai multe lucruri.

De la prezentarea pacientului la medic, evaluarea psihiatrică, evaluarea condițiilor medicale neurologice cu examene importante la aparatură de ultimă generație, până la identificarea dificultăților neurmo-motorii, diagnosticarea acestora și recomandările către balneo-fizio-kinetoterapie, recomandări de fizioterapie și evaluarea pacientului prin teste psihometrice privind cogniția și dificultățile emoționale, toate sunt etape ce vor fi urmate înainte de a intra în program. Ulterior, după toate acestea se va întocmi dosarul pentru acest program care include programarea sesiunilor ulterioare de recuperare în acord cu recomandările specialiștilor.

'În contextul în care Institutul de Psihiatrie Socola a fost doatat cu aparatură nouă de fizioterapie, dorim să valorizăm aceste investiții și ne gândim la diversificarea serviciilor medicale, acest program fiind unul dintre ele. Acesta va fi implementat în perioada următoare, iar toți cei care sunt interesați se pot programa la Institutut', a declarat dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie 'Socola'.

Cei care pot intra în program trebuie să aibă condiția medicală generală stabilă, una sau mai multe dizabilități de nivel mediu persistent și rezistență de a lucra cel puțin o oră pe zi.

Pentru mai multe informații legate de activitatea Institutului de Psihiatrie 'Socola' Iași puteți accesa pagina oficială de Facebook a unității la următorul link:

https://www.facebook.com/pages/Institutul-de-Psihiatrie-Socola/100593420...