Publicat: 8 Decembrie, 2018 - 11:19
Share
Are însă șanse mici în fața lui Weber, candidatul...Angelei Merkel

Partidul Socialistilor Europeni (PES) isi aproba, sambata, candidatul cap de lista pentru alegerile europene din 2019, olandezul Frans Timmermans, in prezent prim-vicepresedinte ale Comisiei Europene, in cadrul uni congres care are loc la Lisabona, in Portugalia.
Timmermans speră sa ii succeada in functie actualului presedinte al CE, Jean-Claude Juncker, dupa alegerile care vor avea loc in luna mai, relateaza DPA.
Cel mai apropiat rival al sau, conservatorul german Manfred Weber, din partea Partidului Popular European (PPE, de centru-dreapta), care beneficiază de susținerea Agelei Merkel și de numărul mai mare de europarlamentari.

Partidul Socialistilor Europeni (PES) l-a desemnat sambata pe olandezul Frans Timmermans, in prezent prim-vicepresedinte ale Comisiei Europene, drept cap de lista pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, relateaza dpa.
Timmermans a fost desemnat, prin aclamatii, "candidatul comun" al familiei social-democrate europene, din care face parte si PSD, de cei in jur de 1.000 de delegati la congresul ce are loc la Lisabona.
Frans Timmermans spera sa ii succeada in functie actualului presedinte al Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, dupa alegerile care vor avea loc in luna mai.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: