Publicat: 27 Noiembrie, 2016 - 12:05
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea unor pescari români care s-au rătăcit în Marea Neagră din cauza ceții și a căror barcă rămăsese fără combustibil.

În data de 26.11.2016, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitați de către dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) să intervină pe Marea Neagră, pentru a salva două persoane de sex masculin a căror barcă pescărească plutea în derivă.

Polițiștii de frontieră au intervenit cu o navă de patrulare și supraveghere maritimă, aflată în misiune pe Marea Neagră, care a ajuns în zona indicată și a declanșat acțiunea de salvare.

Persoanele aflate în dificultate au fost recuperate de către echipajul navei maritime, în jurul orei 14.40, iar barca pescărească în lungime de aproximativ 7 metri a fost remorcată până în Portul Mangalia.

Bărbații, în vârstă de 65, respectiv 61 de ani, domiciliați în municipiul Mangalia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Aceștia au declarat că din cauza ceții și-au pierdut reperele și s-au deplasat cu ajutorul motorului până la consumarea combustibilului de la bord, după care au fost purtați de curent până în zona de unde au fost recuperați.