29 iunie 2022

Pescuit de seară în Oceanul Indian, la „Microbist de România”, la TVR 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Snapper roşu, baracudă, jackfish, peşte-împărat, dar şi o captură-surpriză sunt câteva dintre trofeele cu care se laudă concurenţii în proba individuală, la „Microbist de România”. Cu Tudor Furdui şi suporterii fotbalului românesc ne întâlnim miercuri, 16 iunie, la ora 22.00, la TVR 1.

De o nouă porţie de aventură, distracţie şi competiţie avem parte miercuri seară, la TVR 1. Pentru proba individuală a concursului din Maldive dedicat suporterilor fotbalului românesc, băieţii au pornit pe înserat la pescuit în Oceanul Indian. S-au îmbarcat pe barca tradiţională a locului numită dhoni şi au plecat în larg, către un recif potrivit pentru pescuitul de seară. Deşi tensiunea dintre ei este maximă, cei mai mari fani ai celor mai iubite zece echipe de fotbal din ţară se bucură de distracţie cât cuprinde în noul episod „Microbist de România”, pe care îl vedem la TVR 1 miercuri, 16 iunie, de la ora 22.00. Snapper roşu, baracudă, jackfish şi peşte-împărat, plus un rechin şi o captură – surpriză se numără printre „trofeele” cu care se laudă la final suporterii concurenţi.

„Toţi turiştii care vin în Maldive trec prin experienţa pescuitului de seară, pentru că e ceva extrem de simplu. Trebuie să fii mult prea neîndemânatic sau foarte ghinionist să nu prinzi măcar un peşte prin apele astea în care peştii stau mai înghesuiţi decât stau bucureştenii în tramvaiul 41”, glumeşte Tudor Furdui, gazda show-ului. Să vedem cum se descurcă băieţii miercuri seară, în episoul 8 „Microbist de România”.

„Printre steaguri” ar putea ajunge la modă pe plajă, la mare, în această vară, dacă vara ar începe totuşi… „Printre Steaguri”, proba de echipă din episodul 8, are o semnificaţie specială pentru cei 10 concurenţi, pentru că steagul e cel mai important obiect într-o peluză de fani. Deşi a fost cea mai uşoară probă din tot concursul, vom avea parte de surprize incredibile.

După ce s-au tras la sorţi echipele, pentru a vedea cine poartă portocaliu şi cine albastru, suporterii se prezintă pe plajă, unde sunt montate, la o distanţă foarte mică, două steaguri. Băieţii primesc mingi, fiecare dintre cei 10 având de executat două şuturi cu piciorul, două aruncări ca la aut şi alte două aruncări cu mingea de tenis. Orice lovitură trebuie să treacă printre steaguri şi aduce echipei 1 punct. La egalitate de puncte, câştigă echipa care s-a mişcat mai repede.

Competiţia a trecut de jumătatea parcursului, dar e încă departe de a-şi desemna învingătorul. Noi puncte se acumulează în dreptul fiecăruia dintre cei zece, care nu au uitat că doar unul dintre ei poate deveni „Microbist de România”. Câteva zile de vis la Istanbul, dar şi măreţul titlu „Microbist de România” îi aşteaptă pe unul dintre ei la linia de finish. Cine câştigă punctele în acest episod vedem miercuri, 16 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1.