17 iunie 2021

Peste 1.000 de persoane asistate medical, în ultimele 24 de ore

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La nivel naţional, pompierii au intervenit în cazul a 1.322 de situaţii de urgenţă, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Astfel, 1.051 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situaţii fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (308 cazuri), urmată de judeţele Timiş (47), Hunedoara (42 cazuri) şi Cluj (39 cazuri).

O atenţie deosebită a fost alocată şi accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acţionând în 3 situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

O misiune dificilă a fost înregistrată în după-amiaza zilei de ieri, în judeţul Vâlcea, în localitatea Pietrari, unde un autoturism şi un autocamion au fost implicate într-un accident rutier soldat cu două victime. Pentru salvarea persoanelor, la locul evenimentului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, mai multe echipaje de descarcerare şi prim ajutor. Din nefericire, în urma impactului puternic, una dintre acestea şi-a pierdut viaţa pe loc, iar cea de-a doua a fost asistată medical, fiind ulterior transportată la spital.

O altă intervenţie care a presupus atenţie sporită din partea salvatorilor a fost şi cea din judeţul Botoşani. În cursul serii trecute, mai multe echipaje de stingere şi o ambulanţă SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs într-un bloc, în municipiul Botoşani, după ce un pat, depozitat pe casa scării, a luat foc. Ajunşi la faţa locului, pompierii au acţionat de urgenţă pentru stingerea flăcărilor şi evacuarea fumului de pe casa scării. Datorită intervenţiei prompte a colegilor noştri, incendiul a fost stins în limitele găsite, fără posibilităţi de propagare la apartamentele vecine. Din fericire, locatarii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi nu s-a impus evacuarea acestora.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.