8 octombrie 2022

Peste 1.100 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea echipajelor SMURD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cursul zilei de ieri, la nivel naţional, peste 1.100 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea echipajelor SMURD.

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga ţară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov (290), urmată de judeţele Mureş (57), Cluj (52), şi Timiş(43).

În afara acestor situaţii, pompierii au intervenit pentru stingerea a 42 incendii, 1 misiune de descarcerare, precum şi în alte 217 intervenţii în sprijinul comunităţilor.

O misiune relevantă, care a presupus alocarea de forţe suplimentare, a avut loc în cursul zilei de ieri, în localitatea Simeria, judeţul Hunedoara. Salvatorii au acţionat cu 4 maşini de stingere pentru lichidarea unui incendiu produs într-un centru de colectare a fierului vechi, care se manifesta pe aproximativ 400 mp, la caroserii auto dezafectate. Datorită intervenţiei prompte a colegilor noştri, în mai puţin de jumătate de oră, incendiul a fost localizat rapid, fără posibilitatea propagării flăcărilor la locuinţele sau halele industriale aflate în vecinătate. Doarece norul de fum nu a fost direcţionat de curenţii de aer spre zonele locuite nu s-a impus avertizarea populaţiei prin intermediul Ro-Alert. Din fericire, în urma acestui eveniment, nu s-au înregistrat victime.

O altă misiune solicitantă a fost gestionată pe parcursul nopţii trecute, în judeţul Alba, unde mai multe echipaje de stingere şi prim ajutor din cadrul Gărzii de Intervenţie Sebeş, în cooperare cu SVSU Cugir, au intervenit în localitatea Vinerea, pentru lichidarea unui incediu izbucnit la o casă. La sosirea colegilor noştri la locul solicitării s-a constatat faptul că incendiul se manifesta cu flăcări violente şi degajări mari de fum. Pe parcursul operaţiunilor de stingere, din nefericire, din interiorul imobilului a fost găsită o persoană decedată.

Totodată, în cursul zilei de ieri au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi recomandări privind respectarea regulilor de distanţare şi igienă, pentru judeţele AR, BT, CT, IF, MH şi NT, precum şi 2 mesaje privind prezenţa unui urs, în judeţele BN şi CV.

Pompierii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile pot fi obţinute prin intermediul platformei naţionale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.