29 iunie 2022

Peste 1.100 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi dezbătut etapizat în Comisia pentru afaceri europene

În cursul zilei de ieri, la nivel naţional, peste 1.100 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga ţară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov (331), urmată de judeţele Timiş (70), Hunedoara (54), Mureş (51) şi Cluj (50).

În afara acestor situaţii, pompierii au intervenit pentru stingerea a 79 incendii, 4 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum şi în alte 180 de intervenţii în sprijinul comunităţilor.

O intervenţie relevantă, care a necesitat alocarea de forţe suplimentare, a fost gestionată de pompierii prahoveni, în urma izbucnirii unui incendiu la un depozit din localitatea Floreşti, ce a cuprins o suprafaţă de aproximativ 2000 mp din interiorul unei hale. În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi degajare mare de fum. Din fericire, incendiul a fost lichidat fără să fie înregistrate victime.

O altă misiune solicitantă, a avut loc în cursul zilei trecute, în zona localităţii Şindriliţa, unde salvatorii bucureşteni au fost solicitaţi să intervină în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma impactului au rezultat 3 victime. Din păcate, în ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, 2 victime şi-au pierdut viaţa în urma evenimentului. Cea de a treia persoană a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru limitarea efectelor unui număr de 21 de incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier, care au afectat o suprafaţă totală de aproximativ 7,75 hectare.

Totodată, în cursul zilei de ieri au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi recomandări privind respectarea regulilor de distanţare şi igienă, pentru judeţele AB, BC, BV, MM şi 5 mesaje de avertizare a populaţiei privind prezenţa animalelor sălbatice, în judeţele BV şi MS.

Pompierii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrului Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile pot fi obţinute prin intermediul platformei naţionale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.