12 august 2022

Peste 1.700 de misiuni desfăşurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru salvatorii din întreaga ţară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Cluj, Prahova, Mureş şi Constanţa.

Viaţa unei persoane aflată în situaţii critice depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor. În astfel de situaţii, fiecare secundă contează.

O pondere de peste 80% din totalul intervenţiilor a constat în acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD (1.412 cazuri din totalul de 1.757 de situaţii de urgenţă gestionate).

De asemenea, pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi stingerea celor 137 de incendii înregistrate la nivel naţional şi au gestionat cu promptitudine 195 misiuni pentru protecţia comunităţilor.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 13 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, cinci persoane şi-au pierdut viaţa în judeţele Bihor, Iaşi, Olt şi Vâlcea.

În perioada de referinţă, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii au salvat şase persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor sălbatice, în judeţele Argeş (1), Braşov (1), Covasna (3), Harghita (4), Mureş (1), Prahova (1) şi Vâlcea (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
– O misiune solicitantă pentru salvatori a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în judeţul Bihor, pe DN 1, pe raza localităţii Uileacu, unde colegii noştri au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier între două autoturisme, în urma căruia unul dintre acestea s-a răsturnat. În urma evenimentului au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Echipajele operative au asistat medical celelalte persoane implicate în incident, acestea fiind ulterior transportate la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.

– Un eveniment feroviar a avut loc ieri, în judeţul Galaţi, unde echipajele de descarcerare şi prim ajutor au intervenit la o trecere la nivel cu calea ferată, fără barieră, în care un tren care circula pe ruta Galaţi-Mărăşeşti a acroşat un autoturism. În urma impactului puternic, au rezultat două victime, ocupanţi ai autoturismului, dintre care una a fost găsită decedată. Salvatorii ajunşi la faţa locului au acordat primul ajutor medical celeilalte persoane, ulterior fiind transportată la spital.

– Un incident rutier grav, la care au intervenit echipajele operative din judeţul Constanţa, a avut loc ieri pe raza localităţii Cobadin. În urma impactului produs între două autoturisme au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Colegii noştri ajunşi la locul solicitării au asigurat asistenţă medicală de urgenţă pentru celelalte trei victime implicate în accident şi le-au transportat la o unitate medicală.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor din dinamică, 351 de pompieri salvatori şi 225 de mijloace tehnice se află la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel naţional rămân în atenţia Centrului Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Nu uitaţi! Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.roigsu

Sursa foto ambulantaiasi