18 iunie 2021

Peste 10.000 pachete cu ţigări şi 434 kg tutun, confiscate la frontiera de nord

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în Punctele de Trecere a Frontierei Petea şi Halmeu, dar şi la frontiera „verde”, 10.270 pachete cu ţigări şi 434 kg tutun pentru narghilea. În unul dintre cazuri, şoferul a declarat că transportă pahare şi îndulcitor, în schimb coletele erau pline cu ţigări şi tutun.

* În data de 07 iunie, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control specifice ieşirii din România un cetăţean român, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea o autoutilitară înmatriculată în România.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului. Şoferul a declarat că transportă pahare din sticlă şi îndulcitor, dar cu ocazia verificărilor colegii noştri au constatat că, de fapt, coletele conţineau ţigări de provenienţă extracomunitară. În unul dintre paleţi, încărcat aparent cu pahare lucrate manual, în 14 colete au fost descoperite pachete cu ţigări. De asemenea, în alte două cutii care, conform documentelor, ar fi trebuit să conţină îndulcitor, se aflau pungi cu tutun pentru narghilea.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.300 pachete de ţigări, în valoare de 85.410 lei şi 434 kg tutun pentru narghilea, în valoare de 43.400 lei. Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

* În această dimineaţă, în jurul orei 05.00, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, un cetăţean maghiar, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ungaria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pragurile, sub bancheta din spate şi în rezervorul autoturismului, cantitatea de 970 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 4.365 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, la fel şi autoturismul – a cărui valoare a fost estimată la 6.000 de lei. Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Vişeului, judeţul Maramureş, patru colete cu ţigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări în valoare totală de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

– Autoturism furat din Marea Britanie, descoperit în Borşa
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi indisponibilizat un autoturism Toyota, în valoare de 48.000 de lei, care figurează ca fiind furat din Marea Britanie.

Ieri, 7 iunie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vişeu de Sus, în cooperare cu colegii de la STPF Maramures şi STPF Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului de autoturisme furate din străinătate.

Astfel, în jurul orei 06.00, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Judecătoria de Sus, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la un imobil din localitatea Borşa, judeţul Maramureş, unde au identificat un autoturism marca Toyota.

În urma unor verificări suplimentare, în bazele de date, s-a constatat faptul că autoturismul figurează în Interpol ca fiind semnalat furat, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Autoturismul, în valoare de 48.000 lei, a fost transportat şi indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.