27 septembrie 2022

Peste 100 de cetăţeni străini care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, găsiţi ascunşi în două camioane

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi în două TIR-uri încărcate cu diverse bunuri, 103 cetăţeni din diferite state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 10.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ferestre şi uşi PVC, pe ruta România-Italia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 75 de cetăţeni străini.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, un cetăţean turc s-a prezentat pentru a ieşi din ţară la volanul unui camion, în care transporta piese auto, pe ruta Turcia-Germania.

Şi de această dată, colegii noştri au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, descoperind ascunşi în compartimentul pentru marfă, 28 de cetăţeni străini.

În ambele cazuri, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Bangladesh, India şi Pakistan care au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/oradea/i-peste-100-de-cetateni-straini-care-intentionau-sa-ajunga-ilegal-in-spatiul-schengen-gasiti-ascunsi-in-doua-camioane-30202.html

Sursa foto Politia de frontiera