Publicat: 9 Aprilie, 2018 - 00:52

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au sărbătorit prima zi de Paşte împărţind peste 100 de pachete cu produse alimentare specifice sărbătorilor pascale mai multor persoane nevoiaşe din localităţile Cozieni, Ganeasa şi Piteasca, din judeţul Ilfov. De asemenea, voluntarii au mai oferit daruri celor 60 de vârstnici aflaţi în cadrul caminului de batrani "Sf. Irineu", din oraşul Pantelimon.

O mamă a patru copii, dar cu venituri la limita subzistenței, a declarat: "Multumesc din suflet voluntarilor de la Paraclis si „Hristos a Inviat!”. Nu ma asteptam la asa ceva, pentru mine e o bucurie ca ati venit, am patru copii si lucrez la o firma de curatenie, am salariu minim si va dati seama ca m-a bucurat enorm, enorm de mult. Va multumesc din suflet!"

Un localnic în vârstă de 80 de ani i-a primit pe voluntari cu mult drag şi le-a recitat o poezie care descrie singurătatea cu care se confruntă:
"Colo-n vale, intr-o gradina,
Plange-o pasare batrana
Si nu plange ca-i batrana
Plange ca a ramas straina 
C-a avut si ea doi pui
Si a lasat-o a nimanui
Decat mama ma faceai
Mai bine un pom sadeai
Facea roade, nu facea
Eram in gradina ta
Si traiam alaturea".

O altă oprire a voluntarilor a avut loc la caminul de batrani "Sf. Irineu", din oraşul Pantelimon, unde au fost promiţi foarte frumos de către bătrânii instituţionalizaţi, dar şi de către conducea instituţiei:

"Multumesc mult voluntarilor de la Paraclis pentru darurile primite si Dumnezeu sa va inmulteasca darurile aduse noua, sa va dea mult mai mult. Surpriza a fost foarte mare si va doresc multa sanatate. Ce imi doresc pentru singura mea fata, va doresc si dumneavoastra", a spus doamna Gabriela, pacienta a caminului de batrani "Sf. Irineu". 

"Bucuria este fara margini, sunt impresionata ca tremur toata, nici nu imi gasesc cuvinte ca sa spun ceea ce simt. Vă multumesc pentru daruri si bunatate", a adăugat doamna Maria, o alta pacienta. 

"Nu este pentru prima data cand inimosii voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului ne viziteaza. Au facut-o si cu alte ocazii, cum ar fi campania „Sanatate pentru sate”. Avem aici batrani care isi cauta alinarea suferintelor si este foarte greu sa o gaseasca intrucat cei care pot sa ii bucure nu mai sunt alaturi de ei. De aceea, atat cei care administreaza acest loc, cat si noi, preotii din comunitatea aceasta, incercam sa le fim sprijin. Suntem alaturi de ei, se bucura si impreuna cu dumneavoastra putem sa le facem zilele acestea cu lumina si cu bucurie multa si sa le impartasim impreuna „Hristos a Inviat!", a declarat preotul Constantin Rotaru, de la Parohia cu hramul Sfintii Mihail si Gavril, din Pantelimon, care se ocupă de cele 60 de suflete aflate în cadrul centrului "Sf. Irineu".

 

"Ne bucuram foarte mult ca am reusit sa fim alaturi de ei, am reusit sa le transmitem bucuria Sarbatorilor Pascale, bucuria Invierii Domnului nostru Iisus Hristos. I-am vazut foarte fericiti, unii dintre ei chiar au lacrimat, s-au bucurat extraordinar de mult de venirea noastra. Conteaza mult pentru acesti batrani sa le oferi asa putina dragoste, putina alinare, o vorba buna, asta conteaza cel mai mult. Multi dintre ei sunt parasiti de copii sau au copiii foarte departe, ori se confrunta cu o boala care ii tintuieste la pat. A fost o activitate foarte frumoasa", a conchis Danut Pruna, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

 

Localizare: 

Geolocation is 44.535548, 26.23248860000001