Publicat: 4 August, 2017 - 17:12
Share

Polițiștii de frontieră tulceni au descoperit într-un atelaj hipo, condus de un cetățean român, 14 unelte de plasă monofilament, interzise la deținere, în care se aflau prinse 116 kilograme pește fără documente legale.

În data de 03.08.2017, în jurul orei 13:30, un echipaj, format din polițiști de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea și un lucrător din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, acționând în baza unei informații, au oprit pentru control, pe raza localității Sălcioara, un atelaj hipo.

Acesta era condus de V.G., în vârstă de 26 ani, domiciliat pe raza județului Tulcea. În urma verificării atelajului, au fost descoperite 14 unelte de plasă de tip monofilament, interzise la deținere, în care se aflau 116 kilograme de pește, din speciile șalău, plătică și babușcă, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de proveniență și transport.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele monofilament, în lungime de 840 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliție

PASAT IONELA