Publicat: 28 Martie, 2013 - 11:00
Share
Aceştia cer plata salariilor până vineri şi prezenţa (nu capul) lui Victor Ponta

Update 11.37: Primarul din Râmnicu-Vâlcea a confirmat că vineri vor fi achitate resatanţele salariale la Oltchim. "Am confirmarea domnului Vosganian, este o veste bună sper pentru toţi salariaţii, s-au găsit resurse financiare pentru a se achita restanţele salariale la Oltchim", a precizat Frâncu.

Peste 1.000 de salariaţi ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strâns, joi dimineaţă, într-un miting de amploare în curtea instituţiei, protestând faţă de restanţele salariale din luna decembrie şi lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea.

Surse din interiorul combinatului au declarat pentru o anumită parte a presei faptul că actualul administrator al Oltchim a cerut, într-o convorbire telefonică, Ministerului Economiei să ia de urgenţă toate măsurile ca până vineri să fie plătite toate restanţele salariale.

Protestatarii sunt atât angajaţi ai combinatului de la Vâlcea, cât şi ai combinatului Petrochimie de la Piteşti. Acest lucru se întâmplă după ce miercuri dimineaţă salariaţii de la Oltchim au blocat timp de două ore DN64 Râmnicu Vâlcea - Slatina.
 
Combinatul Oltchim este cea mai mare unitate economică din judeţ având peste 3.000 de angajaţi. De nouă luni traversează cea mai gravă criză economică, a fost închis în vara anului 2012, a trecut printr-o tentativă de privatizare nereuşită, a fost repornit la 5% capacitate în octombrie, iar de la sfârşitul lunii ianuarie 2013 se află în procedură de insolvenţă.