Publicat: 22 Iulie, 2012 - 12:49
Share

Peste 10.000 de oameni participă, Duminică dimineaţă, la mitingul USL din Piaţa Unirii din Iaşi. La eveniment participă preşedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi lideri USL.

La miting mai participă ministrul Agriculturii Daniel Constantin, ministrul Culturii Relu Fenechiu şi liderii PNL Varujan Vosganian, Cristian Adomniţiei.
 Ecaterina Andronescu,  Titus Corlăţean, Liviu Dragnea și europarlamentarul Cătălin Ivan
Oamenii scandează Jos Băsescu.

'Acest miting deschide o săptămână grea, de luptă politică. În acelaşi timp, ne pune pe noi pe votul încrederii. Jandarmeria ne comunică acum că participarea este de 30.000 de participanţi. Cifra nu este întâmplătoare pentru că aici, la Iaşi, am decis pe 24 ianuarie să formăm USL. Practic, schimbarea lui Traian Băsescu a început de la Iaşi, pe 24 ianuarie', adeclarat Varujan Vosganian.

"Vă spun întâi de toate următorul lucru: se vor întreba şi vor critica mulţi prezenţa mea pe această scenă şi am să vă explic simplu - sunt aici împreună cu voi, împreună cu aceşti oameni de lângă mine pentru că sunt cinstiţi, nu sunt ipocriţi. Traian Băsescu a venit la Iaşi şi nu am văzut să aibă alături de el pe Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Sorin Blejnar. Cu aceşti oameni Băsescu a condus România, a umilit România, iar dacă votul dumneavoastră nu-l va duce acasă va conduce România. Nu a avut curajul să vă spună. (...) Vă cer să înţelegeţi şi să-i faceţi pe toţi cetăţenii României să înţeleagă că acum nu mai este războiul lui Băsescu cu partidele politice. Partidele politice şi-au purtat războiul cu Traian Băsescu şi l-au adus în faţa dumneavoastră. Pe 29 va fi războiul lui Traian Băsescu cu poporul. Veniţi la referendum pentru că de el depinde soarta României şi a copiilor noştri. (...) Veniţi la vot cu toată suferinţa pe care aţi adunat-o în aceşti ani, cu toată speranţa care v-a mai rămas, cu toată umilinţa pe care aţi suportat-o dumneavoastră, părinţii, copiii voştri, cu toată speranţa care v-a rămas pentru această vară, pentru a răspunde dacă aţi fost umiliţi sau nu, da sau nu. Veniţi la vot pentru a spune dacă aţi fost jefuiţi, sărăciţi, în aceşti ani. Da sau nu. Veniţi la vot ca să spuneţi dacă Traian Băsescu a încălcat Constituţia în repetate rânduri. Da sau nu. Veniţi pentru a răspunde la întrebarea dacă Băsescu a minţit. Da sau Nu. Veniţi la vot fără ură, veniţi la vot fără dorinţă de răzbunare, nu vă chem la ură, la răzbunare, ci la unitate, la încredere, la dragoste de ţară şi dragoste între noi. Vă chem să răspundeţi la întrebarea dacă mai credeţi că România va avea un viitor pentru noi toţi. Vă chem dacă vrem o Românie în Europa, dacă vrem o Românie în picioare", a declarat Antonescu în discursul său.
 

Acum două luni, când a fost dat jos Guvernul, Traian Băsescu era supărat că el şi Mihai Răzvan Ungureanu aveau deja vândută ţara străinilor şi celor care le dau şpagă. Vă rog să mă sprijiniţi să ne apărăm ţara şi să o păstrăm doar pentru noi. În spun lui Traian Băsescu, care stă speriat şi turbat ca un scorpion, îi spun că vara aceasta nu se poartă albul lui, şi se poartă tricolorul României", a declarat premierul, Victor Ponta la mitingul USL.