Publicat: 4 Iunie, 2019 - 12:14
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, peste 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 120.000 lei.

Azi dimineaţă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului - judeţul Maramureş a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat o persoană care transporta în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Valea Vişeului, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanei în cauză, dar în momentul în care aceasta a observat echipajul poliţiei de frontieră, a abandonat coletele şi a încercat să fugă.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea persoanei, aceasta fiind cetăţeanul ucrainean P. R., în vârstă de 31 de ani.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La faţa locului au fost descoperite şase colete cu ţigări de provenienţă ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 35.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări care au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.250 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 84.800 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

 

Tag-uri Institutii: