25 iunie 2022

Peste 130 de elevi au discutat cu jandarmii băcăuani despre siguranţa în şcoli

Rear view of large group of students raising their arms to answer the question on a class at elementary school.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mai mult de 130 de elevi şi cadre didactice au interacţionat astăzi cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău şi Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul campaniei „Adolescenţă fără delincvenţă”.

Activităţile au avut un caracter interactiv şi s-au desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Emil Brăescu” din comuna Măgura, urmărindu-se îmbunătăţirea disciplinei în şcoală, reducerea absenteismului şcolar şi combaterea comportamentului de tip bullying.

Copiii s-au bucurat de venirea jandarmilor şi s-au întrecut în întrebări, dar şi în răspunsuri la întrebările noastre, dovedind că sunt interesaţi de aspectele aduse în discuţie şi de sfaturile primite.

Toate momentele petrecute alături de oamenii în uniforma militară le-au oferit tinerilor posibilitatea de a afla cât mai multe aspecte ce ţin de specificul misiunilor, pe care le desfăşoară jandarmii în judeţul Bacău şi, nu în ultimul rând, de a vedea materialele şi tehnica din dotare, surpriza de final fiind exerciţiile demonstrative ale câinilor de serviciu.

Sperăm că, peste ani, aducându-şi aminte de această întâlnire, unii dintre micuţii de azi vor alege să urmeze o carieră militară în Jandarmeria Română.

Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul
Plutonier major Alexandra Dănculea

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău „Ştefan cel Mare”

Sursa foto: Pixabay