13 august 2022

Peste 14.500 de trasee au fost efectuate anul acesta cu bicicletele puse gratuit la dispoziţie de Primăria Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Temperaturile au crescut în ultima perioadă, iar constănţenii îşi doresc tot mai mult să-şi petreacă timpul în aer liber. Foarte mulţi dintre ei s-au îndreptat spre bicicletele din sistemul de bike sharing.

Bicicletele sunt plasate în puncte cheie ale oraşului, astfel că ne oferă o posibilitate largă de mişcare în locurile în care avem nevoie. Sistemul de bike sharing permite şi încurajează deplasarea între staţii, aşa că nu este necesar ca o bicicletă să fie înapoiată tot la staţia de unde a fost ridicată.

Anul acesta, de când a fost reluat sistemul, au fost efectuate peste 14.500 de trasee, durata medie a unui traseu fiind de 48 de minute. Recordul folosirii bicicletei îl deţine un tânăr care a efectuat nu mai puţin de 120 de trasee din martie şi până acum.

Reamintim faptul că orice turist sau localnic cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la ghişeele de informaţii din cadrul agenţiilor SPIT, un card de utilizator. Până acum, au fost emise 18.925 de carduri, dintre care anul acesta 1048.

Bicicleta poate fi utilizata in mod gratuit timp de maxim doua ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiţii: trebuie să deţină un card CtBike, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face pana la ora 22:00.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Sursa foto: Pixabay