Publicat: 3 Octombrie, 2016 - 18:54

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 14.000 de participanți din peste 60 de țări vor lua startul la cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care are loc sâmbătă 8 octombrie începând de la ora 10:30 și duminică 9 octombrie de la 08.30 în Piața Constituției.

În data de 3 octombrie, Bucharest RUNNING CLUB (BRC) a organizat conferința de presă pentru anunțarea noutăților celei de-a noua ediții a Raiffeisen Bank Maratonul București, prilej cu care au luat cuvântul Tomnița Florescu, Viceprimar al Municipiului București, Valeria Răcilă van Groningen, Președinte BRC, Corina Vasile, Director Comunicare, Raiffeisen Bank, Franz Weiler, CEO, UNIQA Asigurări, Narcis Horhoianu, Director Marketing HEINEKEN România, Ana Măiță, Vicepreședinte Asociația SAMAS. Conferința a fost moderată de Oana Nastăse director Bucharest RUNNING CLUB. Prezenți la conferința de presă au fost prezenți și ambasadorii Andreea Răducan, Viorica Susanu,  Mihai Covaliu și Sonia Argint-Ionescu.  Declarațiile vorbitorilor se găsesc în Anexa 2.
Ca informații de ultimă oră - înscrierile pentru adulți vor avea loc vineri, 7 octombrie, între orele 13:00-20:00 și sâmbătă, 8 octombrie, între orele 11:00-20:00 în cadrul Sport Expo, spațiul special amenajat din Piața Constituției. 
Sâmbătă 8 octombrie va avea loc Cursa Copiilor UNIQA Asigurări, cu starturi pe categorii de vârstă și gen, între 5-12 ani, începînd cu ora 10,30. Înscrierile s-au făcut online până pe 2 octombrie și în Piața Constituției, sâmbătă între 7,30 -10,00 și sunt 3500 locuri disponibile. Premiile constau în vouchere pentru echipamente sportive oferite de UNIQA și invitații la Teatrul Țăndărică. De asemenea, se vor acorda premii speciale pentru şcolile şi liceele care au înregistrat cel mai mare număr de participanți. Bibi și Contrapunct vor concerta sâmbătă 8 octombrie în Piața Constituției. 
 UNIQA Asigurări, sponsorul Cursei Copiilor îi invită pe toți participanții în perioada 7-9 octombrie la Sănătești, o localitate în care toată lumea, de la mic la mare, trăiește o viață sănătoasă.“Localitatea” este amplasată în cadrul Sport Expo din Piața Constituției.La Dispensarul din Sănătești îți poți testa gratuit starea de sănătate, la Birt poți savura un suc natural sau un fruct proaspăt, la Școală se organizează ateliere educative pentru copii, iar la Primarie poți primi o diplomă de cetățean de onoare.
 În ziua competițiilor dedicate micilor alergători, va avea loc cea de-a patra ediție a Cursei Jogging în scutece SAMAS-Sănătate pentru Mame și Sugari, unde părinții copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani sunt invitați să alerge 850 m împingând căruciorul si copilul. Din considerente de siguranță, pentru a preveni accidentările, la această cursă nu se premiază viteza, cele 5 premii fiind oferite prin tragere la sorți.
Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse precum și primilor 3 clasați din categoria scaunelor cu rotile, pe categorii de gen. Finaliștii de la cursele de maraton (42,195km), semimaraton Volkswagen (21,197km), maraton ștafetă Vodafone(4 x 10,548km) vor primi premii în bani, iar alergătorii de la Cursa Populara Ciuc Radler și Teen’s Race (3,6km) vor primi premii în produse și servicii. Vodafone va oferi premii pentru 6 echipe de ștafetă (primele două echipe de bărbați, primele două echipe de femei și primele două echipe mixte) constând în telefoane mobile de ultimă generație. 
Ca în fiecare an, pentru distanţa de maraton–42,195 km vor fi prezenți și alți alergători de elită din Kenya, Maroc și Etiopia. Favoritul Maratonului București 2016 este Babarika Ivan din Ucraina la masculin și Jepkogei Divina din Kenya la feminin. Campionatul Național de Maraton al Federației Române de Atletism se desfășoară pentru a noua oară în cadrul RBBM. Sportivii vor avea festivitate de premiere specială iar rezultatele se înregistrează pentru calificările la competițiile internaționale de profil.
Pentru că stilul de viață activ înseamnă și veselie, oricare dintre alergători care participă la una dintre competițiile Raiffeisen Bank Maratonul București din 9 octombrie în cea mai funny costumație, are șansa de a câștiga o excursie de două persoane în Kenya oferite de Funtrip.
Ajuns la cea de-a șasea ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 20 cauze partenere ale Maratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu vor fi amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. 
Întrucât Raiffeisen Bank Maratonul București reprezintă mai mult decât o competiție de alergare, este o sărbătoare a orașului București, atât pe traseu cât și în Piața Constituției vor fi organizate concerte la care vor lua parte artiști de la Roton(Jean Gavril, Klyde care vor performa pe scena din Piața Constituției, alături de Katarina, DJ Ackym & Georgia care vor încuraja alergătorii de pe traseu).
Noutatea acestei ediții este că începând din acest an traseul Raiffeisen Bank Maratonul București va fi transmis online în cadrul transmisiunii live pe www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook a evenimentului – www.facebook.com/bucharest-marathon.com. Programul cuprinde pe lângă vizualizarea imaginilor de pe traseu și interviuri  în direct despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile care au ales să participe în direct din studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisiunea live se va desfășura sâmbătă 8 octombrie între orele 10:00 – 13:30 și duminică 9 octombrie între orele 8:00 – 13:30.
Cu ocazia ediției a noua a Maratonului București si-a confirmat prezența  Paco Barao, președinte AIMS.
Organizațiile care susțin cea de-a noua ediție a Maratonului București sunt: Raiffeisen Bank-partenerul oficial care dă și numele evenimentului, Volkswagen-sponsor cursa semimaraton și mașina oficială a RBBM, adidas-sponsor tehnic, Vodafone-partener comunicații și sponsor al cursei maraton ștafetă, Ciuc Radler-sponsor cursa populară, UNIQA Asigurări-sponsor cursa copiilor, SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari, sponsorul cursei Jogging în scutece, Izvorul Minunilor, apa oficială a RBBM, Mega Image care asigură fructele și alimentele de la punctele de alimentare, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al RBBM, Accenture, Isostar- energizantul oficial al MB, City Grill-Hanu’ Berarilor, Global Relocations Services, Repower, Henkel, Tinmar, Samsung, Media TRUST, Waze România. Partenerii instituţionali sunt: Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, AIMS. Evenimentele beneficiază de promovare radio, tv, print și online cu sprijinul partenerilor media la TV City, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, National TV, N24, Gazeta Sporturilor, Ring, Men’s Health,Casa Lux, Femeia, National Geographic, Sănătatea de azi, BRAVO Girl, In Your Pocket, Adevărul, Click!, Click Sănătate, Running Mag, News.ro, revista Alerg și 4run.ro.
ONG-urile asociate și recomandate pentru ediția din acest an a Raiffeisen Bank Maratonul București sunt: Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Sperantei, Fundația Olimpică Română, Light into Europe, United Way, Asociația Pădurea Copiilor, Asociația Help Autism, Little People, Touched Romania, SAMAS, Organizatia Umanitară Concordia, Special Olympics, Fundația Star Storage,  Ajungem Mari, Teach for Romania, Romania Angel Appeal, SAMAS, Fundația Inocenti, Fundația Renașterea, Let's do it Romania, Crucea Roșie Română Sector 1, Asociația Aura Ion, Plantăm Fapte Bune în România, Caritas, Casa Ioana, Pachamama, Asociația Necuvinte, Mercy Charity Boutique, Padurea Copiilor.