17 aprilie 2021

Peste 150 de ore de zbor în primul trimestrul al acestui an

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Activitatea de zbor a Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca în primul trimestru al anului 2021 a constat în îndeplinirea cu succes şi în condiţii de securitate aeriană a misiunilor ordonate în cooperare cu alte structuri ale M.A.I. sau în cooperare cu Ministerul Sănătaţii şi de executare a zborului de instruire pentru perfecţionarea pregătirii personalului.

Astfel, în trimestrul I 2021, personalul aeronavigant al unităţii a executat un număr de 166 ore şi 15 minute de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av. în următoarele tipuri de misiuni:

– misiuni ordonate în volum de 88:26 ore;

– zbor de instruire în volum de 22:25 ore;

– misiuni SMURD şi în punctele de operare aeromedicale, în volum de 55:24 ore.

De asemenea, piloţii Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au executat în trimestrul I 2021 şi un număr de 18 misiuni de transport persoane infectate cu SARS-CoV-2 la unităţile spitaliceşti din ţară pentru asigurarea tratamentului medical de specialitate.

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 384 de misiuni aeriene în trimestrul I 2021 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

Asigurarea meteorologică, componentă importantă pentru desfăşurarea activităţilor aeronautice, a fost realizată prin furnizarea operativă a datelor şi informaţiilor privind evoluţia condiţiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiţii de securitate a 343 de misiuni de zbor în primul trimestru al anului 2021.