Publicat: 19 Mai, 2013 - 14:22
Share


 Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit, sâmbătă, în Noaptea Muzeelor, tururi gratuite unui număr impresionant de oameni interesaţi să o descopere şi în acest an.

„BCU „Carol I” este unică în peisajul Nopţii Muzeelor fiind singura şi bibliotecă deschisă  care a avut îndrăzneala să se alăture circuitului nocturn trei ani la rând. Ne face o mare bucurie să vedem că în fiecare an sunt tot mai mulţi doritori să afle tainele acestei generoase instituţii. În Noaptea Muzeelor, vizitatori au însufleţit Biblioteca!”, a declarat Mireille Rădoi, Director General al BCUB.
 
 Pe lângă tururile ghidate, participanţii s-au bucurat de o suită de evenimente pe parcursul serii şi o expoziţie unică de carte veche şi rară „Spaţiul românesc în cărţi europene”. Corul Colegiului German Goethe, dirijor Adelina Oltean şi elevii Şcolii de Muzică şi Arte Plastice nr. 5 au întregit atmosfera fermecătoare a serii, iar Cvartetul de muzică Earth, Wind and Drums a readus spiritul anilor ‘60 într-o fuziune inedită a standardelor de jazz cu notele avangardiste ale  jazz-ului contemporan. 
La miezul nopţii, spectacolul de teatru RuletaRusească,  o producţie oferită de Teatrul de Artă din Bucureşti, s-a jucat cu sala plină. Piesa este o adaptare scenică a poemului lui Vladimir Maiakovsky „Norul cu pantaloni”, avându-l în rolul principal pe Ovidiu Niculescu, pe muzica live interpretată de Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Doru Cinca (Trupa Veche).
 
Galeria de artă GALATECA i-a adus în faţa publicului pe Simon Henwood, autorul expoziţiei Henwood Library- din dragoste de carte şi de arte, şi pe Michael Gira, solistul trupei britanice  Swans,  pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Vizitatorii au putut să vizioneze o proiecţie specială a documentarului realizat de Henwood pentru albumul 'The Seer' al formaţiei Swans.
 
Aflat la cea de-a noua ediţie, Noaptea Muzeelor este un produs cultural de succes iniţiat de Guvernul Francez, sub patronajul Consiliului Europei, al UNESCO şi al Consiliului Internaţional al Muzeelor. 18 mai este în acelaşi timp Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor.