Publicat: 4 Februarie, 2013 - 11:11
Share

Peste 1.600 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în cursul zilei de ieri, în filtrele rutiere instituite de poliţişti pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece. 

Ieri, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, 690 poliţişti (dintre care 460 poliţişti de la  rutieră, 222 poliţişti de ordine publică şi 8 poliţişti din cadrul altor structuri) au acţionat în filtre constituite în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.

Poliţiştii au aplicat 1.686 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 conducătorilor auto care au circulat pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a-şi echipa automobilele cu anvelope de iarnă.

În perioada 5 decembrie 2012 - 4 februarie a.c., în filtrele rutiere, au fost aplicate 45.068  sancţiuni contravenţionale, dintre care 45.009 conducătorilor auto (723 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 306 pentru lipsa dispozitivelor omologate şi 43.293 pentru alte abateri), iar în 56 de cazuri li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale administratorilor drumurilor.

POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.