Publicat: 23 Martie, 2020 - 13:24
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, peste 16.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 191.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar un autoturism folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în
vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 22 martie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava - ITPF Sighetu Marmaţiei a avut loc o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Drept urmare, lucrătorii noştri s-au deplasat la un imobil de pe raza localităţii Falcău, jud. Suceava, unde cu acordul proprietarul imobilului au intrat în curte şi au descoperit în garaj un autoturism marca Kia Sorento, înmatriculat în Marea Britanie, încărcat cu ţigări de provenienţă ucraineană.

S-a luat măsura conducerii autoturismului cu ţigări la sediul instituţiei unde în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 16.320 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 190.944 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 4.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. Comunicat de presă - IGPF

Tag-uri Institutii: