Publicat: 3 Aprilie, 2015 - 14:34
Share

Polițiștii de frontieră tulceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând trei cetățeni români care transportau, cu două autoturisme și o autoutilitară, cantitatea de 176,5 kilograme pește, fără documente justificative.

În data de 02.04.2015, în jurul orei 09.50, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona localității Ceatalchioi, l-a depistat pe C.M. în vârstă de 55 de ani în timp ce transporta, cu o autoutilitară marca Dacia, cantitatea de 40 kilograme pește proaspăt din speciile caras, singer, plătică și crap, fără a deține documente justificative.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe Drumul Județean 222 N, zona Podu Roșu Sireasa, un autoturism marca Volkswagen Golf, în care se aflau M.L. în vârstă de 47 de ani și G.C.R. în vârstă de 43 de ani, domiciliați pe raza județului Dâmbovița.

În urma verificării autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 85 kilograme de pește proaspăt din speciile somn, șalău, caras și un kilogram icre crap, pentru care cei doi bărbați nu au putut prezenta documente de proveniență.

În aceeași zi, în jurul orei 16.35, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea au oprit în trafic, pe raza localității Luncavița, un autoturism marca Nissan, condus de N.I. în vârstă de 66 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

În urma verificării autoturismului, a fost găsită cantitatea de 51,5 kilograme pește proaspăt din specia caras, scrumbie, știucă și singer, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de proveniență.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 176,5 kilograme pește, care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'deținere și transport a peștelui fără documente legale', faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din O.U.G. 23/ 2008, modificată și aprobată prin Legea 317 /2009.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Tulcea

Inspector principal de poliție

AGIGHIOLEANU NATALIA