Publicat: 10 August, 2017 - 17:44

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret și la 'frontiera verde', peste 17.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 78.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

* În data de 10.08.2017, în jurul orei 00.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, Valentina P., cetățean român, în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf.

Existând suspiciuni că în mașină există țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua autoturismului, dublată în întregime, cantitatea de 6.210 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 4.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen Golf, în valoare de aproximativ 8.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

*Tot astăzi, în jurul orei 01.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Iurie P, în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf Variant.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, într-un spațiu special amenajat în podeaua mașinii, cantitatea de 4.950 de pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 3.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Și în acest caz, autoturismul în valoare de 8.300 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul PF Sighetu Marmației, județul Maramureș, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat au descoperit mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.000 de pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 70.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.