Publicat: 6 Octombrie, 2020 - 13:28
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 17.384 pachete cu ţigări, în valoare de 203.500 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar un autoturism de teren în valoare de 13.500 lei, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 5 octombrie a.c., în jurul orei 12.30, un echipaj din cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat în zona de responsabilitate, a identificat un autoturism de teren Mitsubishi Shogun, fără plăcuţe de înmatriculare, în curtea unui imobil de pe raza localităţii Bilca, judeţul Suceava, în care au putut fi observate mai multe colete voluminoase.

Cu acordul proprietarilor, doi cetăţeni români în vârstă de 54, respectiv 53 de ani, poliţiştii de frontieră au intrat în curtea imobilului, iar în urma unui control sumar asupra mijlocului de transport s-a constatat că în interiorul acestuia se află colete care conţin ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, autoturismul şi ţigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.400 pachete, în valoare de 168.500 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cei doi proprietari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.10, colegii noştri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, judeţul Suceava, mai multe persoane care se deplasau spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcţii diferite.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului au fost descoperite două colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.984 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 35.000 lei.

În continuare, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.