Publicat: 14 Februarie, 2019 - 13:26
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, precum şi a două percheziţii domiciliare efectuate pe raza localităţii Poienile de sub Munte, peste 17.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 208.000 lei.

Miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orei 21.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, pe sensul de ieşire din ţară, Istvan B., în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană. Acesta conducea un autovehicul marca Citroen Jumper, înmatriculat în Germania.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 11.250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Cantitatea de ţigări în valoare de 131.625 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Totodată, autoturismul marca Citroen, în valoare de aproximativ 37.6000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot în data de 13 februarie a.c., în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vişeu de Sus, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte au efectuat percheziţii la două imobile de pe raza localităţii Poienile de sub Munte.

În urma percheziţiilor efectuate, în interiorul imobilelor care aparţin cetăţenilor români S. V., în vârstă de 33 de ani, şi M. L., de 40 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe cutii care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Procedând la inventarierea cutiilor descoperite, s-a constatat că acestea conţineau 521 pachete cu ţigări, în valoare de 6.096 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, într-unul din imobile a mai fost descoperită şi confiscată în vederea continuării cercetărilor, suma de 1.055 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot, ieri, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 21.20, lucrătorii noştri au observat în curtea unui imobil nelocuit, de pe raza localităţii de frontieră Lunca la Tisa, judeţul Maramureş, mai multe colete voluminoase.

Din primele verificări, s-a constatat că acestea conţin ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării lor la sediul poliţiei de frontieră.

În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a stabilit că acestea conţin 6.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 70.200 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Comunicat de presă - ITPF Sighetu Marmaţiei
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: