Publicat: 20 Aprilie, 2018 - 12:44
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în ultimele zile patru cetăţeni români care transportau peste 190 kilograme peşte, din care 12 kilograme de peşte din specia sturion, fără să deţină documentele legale.

* În data de 18.04.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Midia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, în zona Chituc, un autoturism marca Lada Niva, în care se aflau cetăţenii români S.C. şi A.N., în vârstă de 38, respectiv 41 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

În urma verificării autoturismului, au fost descoperite 30 kilograme de peşte, din speciile scrumbie, crap, şalău, în stare proaspătă, şi 12 kilograme de peşte din specia sturion, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

* În data de 19.04.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Midia au oprit pentru control, pe raza localităţii Lumina, o autoutilitară marca Ford, model Transit, condusă de cetăţeanul român I.N., în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa.

În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 112 kilograme de peşte, din speciile caras şi crap, în stare proaspătă pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

* De asemenea, în data de 19.04.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Nufăru, judeţul Tulcea, un autoturism marca Volkswagen, model Golf, condus de cetăţeanul român V.E., în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 38,9 kilograme de peşte, din speciile scrumbie şi crap, în stare proaspătă pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

Cantitatea de peşte din specia sturion a fost redată mediului natural în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, iar cantitatea de aproximativ 181 kilograme de peşte din diferite specii a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale.

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare", respectiv "deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte".

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Inspector de poliţie
Maria Alexandra CÎRSTEA

Tag-uri Institutii: