Publicat: 13 Iunie, 2014 - 11:36

În cadrul unei acţiuni desfăşurate în Portul Constanţa Sud Agigea, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu lucrătorii vamali, au depistat şi indisponibilizat 191.650 pachete cu ţigarete, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 500.000 euro dacă ar fi fost originale.

În ziua de 12.06.2014, acţionând în baza unor informaţii privind punerea în circulaţie a unor mărfuri contrafăcute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container încărcat cu ţigarete, care sosise din Grecia şi avea ca destinaţie o societate comercială din R. Bulgaria.

În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au fost descoperite 191.650 pachete cu ţigări marca Marble, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 500.000 euro dacă ar fi fost originale.

A fost luată măsura indisponibilizării celor 3.833.000 de ţigarete şi lăsarea în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.