15 august 2022

Peste 20.000 de candidaţi înscrişi la Admiterea UBB

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Peste 20.000 de candidaţi s-au înscris la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în sesiunea de vară a admiterii în anul universitar 2022-2023.

Cele mai căutate facultăţi ale UBB în ceea ce priveşte studiile de licenţă cu frecvenţă (zi) sunt Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, cu 2.460 de candidaţi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu peste 1.750 de dosare depuse, Facultatea de Matematică şi Informatică – cu 1.641 de dosare pentru studiile de licenţă la zi. Acestea sunt urmate de Facultatea de Litere, cu 1.329 de dosare depuse, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse peste 1.200 de dosare de înscriere, respectiv Facultatea de Drept, cu 1.036 de candidaţi.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu aproape 900 de dosare depuse, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Candidaţii pentru programele de master oferite de UBB s-au orientat în număr mare către specializările Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (peste 900 de candidaţi), cele ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (peste 800 de dosare depuse) şi ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (aproape 500 de candidaţi).

UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2022-2023, un număr de 5.231 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu care vor să se înscrie la facultate, 10.250 de locuri în regim cu taxă şi 2.910 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din locurile bugetate scoase la concurs de UBB, 40 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 177 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 15 se alocă pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială în timp ce alte 151 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara graniţelor ţării.

La nivel master, candidaţii au la dispoziţie 3.635 de locuri la buget (din care 238 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare, 50 sunt dedicate masteratului didactic) şi 6.208 de locuri la taxă. Celor 3.635 de locuri bugetate li se adaugă 10 locuri pentru candidaţii de etnie romă şi 5 locuri pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială, iar 89 de locuri sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor ţării.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 11 şi 28 iulie 2022. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăţi ale UBB.

Informaţiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Sursa foto Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)