26 iunie 2022

Peste 20 tone de deşeuri din aluminiu, depistate la P.T.F. Nădlac II

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră arădeni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 20.080 de kilograme de deşeuri constând în aluminiu, pentru care şoferul nu a putut prezenta documentele complete pentru tranzit.

În data de 03.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 34 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri costând în aluminiu de la o societate comercială din Austria, pentru o firmă din Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deşeuri de aluminiu pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 20.080 de kilograme de deşeuri.

În acest caz, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/oradea/i-peste-20-tone-de-deseuri-din-aluminiu-depistate-la-ptf-nadlac-ii-25993.html