Publicat: 10 August, 2020 - 13:05
Share

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, sprijiniţi de cei ai Biroului de Poliţie Autostrăzi - Autostrada A1, şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vrancea au prins în flagrant delict o persoană bănuită de trafic de droguri de mare risc. Peste 200 de grame de cocaină, bani şi un autoturism de lux au fost indisponibilizate de poliţişti.

La data de 7 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sprijiniţi de către poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrăzi -Autostrada A1, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B. T. Vrancea, au prins în flagrant delict, în Bucureşti, un bărbat, de 30 de ani, care ar fi avut asupra sa droguri de mare risc, respectiv peste 100 de grame de cocaină şi ketamină, pe care ar fi intenţionat să le transporte pe ruta Oradea-Constanţa, cu scopul de a le vinde pentru 14.000 de euro.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul curent, bărbatul, de 30 de ani, originar din judeţul Tulcea, ar fi comercializat droguri de mare risc unor persoane din Bucureşti, Constanţa şi Vrancea.

Concomitent cu activitatea de prindere în flagrant delict, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară în judeţul Constanţa, la locuinţa bărbatului de 30 de ani, unde au indisponibilizat 3 grame de cocaină.

În aceeaşi zi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţul Bihor, la locuinţele a trei persoane bănuite de trafic de droguri.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 5.000 de pastile de Ecstasy, 100 g de cocaină, 50 g Ketamina şi 150 g substanţa cristalina de MDMA, precum şi o puşcă cu aer comprimat.

În cadrul acţiunii, au fost indisponibilizaţi 7. 900 de lei, 300 de euro şi 50 lire sterline şi a fost instituită măsură sechestrului asigurator asupra unui autoturism de lux.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare cinci mandate de aducere, iar persoanele au fost o conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Vrancea, pentru audieri.

La data de 7 august a.c., in urma audierilor, bărbatul de 30 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de 8 august a fost prezentat Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc.

Tot în cursul zilei 8 august, faţă de un bărbat, de 35 de ani şi de o femeie, de 22 de ani, ambii din judeţul Bihor, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat , trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc.

Toate cele 3 persoane au fost arestate preventiv.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

Tag-uri Institutii: