Publicat: 8 Noiembrie, 2019 - 13:33

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă, cinci cetăţeni români care transportau peste 200 kilograme de peşte, fără să aibă documente legale.

* În data de 07.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe raza localităţii Isaccea, judeţul Tulcea, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 49 şi 55 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Prahova.

Un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră a oprit pentru control, pe raza comunei Luncăviţa, judeţul Tulcea, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra celor două autoturisme, poliţiştii de frontieră au descoperit, cantitatea de 145 kilograme de peşte, diferite specii, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente de transport.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în data de 06.11.2019, au oprit pentru control pe raza localităţii Hârşova, judeţul Constanţa, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în habitaclul autovehiculului, cantitatea de 64 kilograme de peşte, specia oblet, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de transport.

Cantităţile de peşte au fost predate unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere şi transport fără documente legale a peştelui, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.Comunicat de presă - Garda de Coastă
 

Tag-uri Institutii: